Portfóliótisztítás a K&B Gépudvarnál (Agronaplo.hu cikke)

Több mint két évtizede minden augusztusban somogyi, tolnai, baranyai gazdáktól „hangos” a pécsi székhelyű K&B Gépudvar Kft. standja a Szentlőrinci Gazdanapokon. Idén, a járványhelyzet miatt elmaradt kiállítás partnerközpontú küldetését igyekezett pótolni a cég azzal, hogy a vásártér területén gépbemutatóval egybekötött ügyféltalálkozót szervezett.

Portfóliótisztítás ment végbe az utóbbi időszakban a K&B Gépudvarnál, amely 5 márka stabilizálását célozta meg hosszútávon – hangsúlyozta lapunknak Kasó Tamás ügyvezető. A legrégebb óta képviselt márkák közül a Farmtech pótkocsik és Zetor traktorok mellett felvették a palettára a Solis traktorokat, munkagép vonalon kizárólagos jogot kaptak az Azim talajművelő család forgalmazására, rakodógép szegmensben a nagymúltú Weidemann gépeit forgalmazzák.

Zetor kapcsán kiemelte az ügyvezető a Crystal gépcsalád jelenleg is futó akcióját, amely 26 millió forintért teszi lehetővé a teljes felszereltségű Crystal 170 HD típus megvásárlását. A cég a fennállása óta eddig mintegy 700 Zetor traktort értékesített.

Az Indiában óriási példányszámban gyártott Solis traktorok eladási statisztikája az amerikai és nyugat- európai piacokat követően meredeken ível felfelé hazánkban is, a 90 LE-s kategóriáig több mint 30%-os részesedéssel jelenleg piacvezető a márka. A verhetetlen ár/érték arányú 26‒90 LE-ig kínált kiváló minőségű gépekre 3 év garanciát biztosít a gyártó, a gépek leginkább a kisebb gazdaságok és kertészetek traktorai, de a munkagépek széles skáláját biztosító felszerelhetősége okán a nagygazdaságok mindenese jelzőt is kiérdemelte e rövid időszak alatt – hangsúlyozta Kasó Tamás.

Sláger a gazdák körében a török Azim munkagépek tárcsái és lazítói, amit a hasonló minőségű és kialakítású versenytárs termékeknél nagyságrenddel kedvezőbb árának köszönhet.

Az állattenyésztők körében közkedvelt Weidemann rakodógépeket kiforrott, megbízható technológia, hosszú élettartam, precizitás és rendkívüli sokoldalúság jellemez. A szortimentben 40 gép tartozik 25-122 LE-ig törzscsuklós és teleszkópos kivitelben.

Az elmúlt 20 év alatt közel 100 darab Farmtech pótkocsit forgalmazott a K&B Gépudvar, a szlovén gyártású pótkocsik kiváló minőségben kerülnek megrendelőikhez.

A K&B Gépudvar Kft. szakemberei a forgalmazott gépek szakszerű karbantartását vállalják a telephelyi szakszervízben, valamint mobil szervíz kocsik segítségével a gép tartózkodási helyén is elvégzik a munkát – emelte ki Kasó Tamás.

Beszállítói kör egy közös kép erejéig: Fauszt Csaba, Agio (FARMTECH), Gungl János, Turquagro (AZIM), ifj. Drexler János, MegaZet (FELLA), Kasó Tamás (K&B Gépudvar Kft.), Hernek Zoltán, Odisys (SOLIS), Trägner Wilfried, Mauch (WEIDEMANN)

Az eredeti cikk az Agronaplo.hu portálon jelent meg.