AZIM KISRAK 6X – szemenkénti dupla tárcsás pneumatikus vetőgép

Vetőgépünk becsülettel elvégzi munkáját. Vásárlóink elégedettsége a fő célunk, hiszen a boldog ügyfél adja a legjobb referenciát. Elsősorban olyan középméretű gazdaságokkal dolgozunk együtt, akik évente 100-150 ha területet vetnek el. A KISRAK 6X vetőgép egy teleszkópikus vázzal felszerelt 6 soros dupla tárcsás vetőgépet jelent, teljes felszereltséggel. A kínálatunk tartalmaz 4-5-6 illetve 8 soros vetőgépet is, azonban Magyarországon a legtöbbet keresett modell a 6 soros.

A vetőgép első és legfontosabb előnye, hogy a tervezéskor igyekeztünk a gép tömegét a lehető legközelebb hozni a traktorhoz, hogy könnyebben emelhessük fel akár kisebb traktorral is. Ennek sajnos az a hozománya is, hogy mikrogranulátum szóró berendezést nem lehet manuálisan lánccal megoldani, igény esetén kénytelenek vagyunk elektromos meghajtású mikrogranulátum szóróval felszerelni, ami tovább növeli a gépünk értékét.

Vetésellenőrző monitor – a biztonságos vetés elengedhetetlen kelléke:

A 6 soros vetőgéphez alapfelszereltségként tartozik vetésellenőrző monitor, melyen minden sornak külön visszajelzőfénye van és amely nem csak a hektárt számolja, hanem az elvetett szemeket is az adott területen. A traktorba felszerelhető monitornak hangszórója is van, hogy a vetést végző szakember azonnal tudomást szerezhessen az esetleg felmerülő szemhiányról. Sokszor tapasztaljuk, hogy a nem megfelelő érzékenység beállítás miatt szinte folyamatos hangjelzést ad a gép. Ezt orvosolni lehet a szenzorok letakarításával, illetve az érzékenység finomhangolásával. A vetésellenőrző monitor többek között magyar nyelvre is beállítható. Ebben nagyon szívesen segítünk mi is, de a letölthető dokumentumok között megtalálható a vetésellenőrző monitor kezelési útmutatója is.

Teleszkópos váz – a könnyebb közúti szállítás érdekében:

A vetőgép alapbeállításában 75 cm-es sortávolságra van beállítva, ez azonban sajnos nem megfelelő szállítási szélességet eredményez, hiszen legalább 4 méter lenne a gép szélessége, így szükségessé vált a gép szélességének csökkentése, mely a váz összecsukásával lett megoldva. A teleszkópos váz bronz betétekben csúszik, hogy hosszútávon se rozsdásodhasson be. Ezen a bronzbetéten beállítócsavarok találhatók a későbbi utánállítás érdekében.

Műtrágya adagoló – tápanyag kijuttatás a gyors növekedés érdekében

A vetőgépünk alapfelszereltségéhez tartozik a műtrágyatartály és a hozzá kapcsolódó műtrágya kijuttató berendezés. A gép minden sorához, a sor mellé pár centiméterrel juttatja ki a műtrágyát. Alapfelszereltségként egy un. csúszócsoroszlyás megoldás áll rendelkezésre, soronként 2 adagolóval. Erre azért volt szükség, mert azt a visszajelzést kaptuk, hogy bizonyos esetekben a kijuttatott műtrágya nem érte el a megfelelő mennyiséget. Ezzel a megoldással akár 450 kg-ot is ki lehet adagolni hektáronként. Ez csupán egy extra lehetőség, mely szintén alapfelszereltsége a gépünknek. A csúszó csoroszlyát ki lehet váltani egy SKF agrihub csapággyal felszerelt dupla tárcsás műtrágyaadagolóval, mely egy rést nyit a talajba és a két tárcsa közé szórja be a műtrágyát. Ez igen kedvelt a gazdák körében.

 

Sortisztítás – A tácsák eltömődésének megakadályozása:

A vetőgépünk alapfelszereltsége az un. hóeke, mely azt hivatott szolgálni, hogy a talajelőkészítés után esetlegesen a felszínen maradt mulcsot kiterelje a vetőtárcsák útjából. Ez egy egyszerű, de mégis nagyszerű megoldás, ennek beállítása nagyon fontos, hiszen csak így lehetünk biztosak, hogy a vetőtárcsák megfelelő munkát fognak végezni. Ennek az eszköznek 2 funkciója is van, midamellett, hogy eltávolítja az esetlegesen ottmaradt szármaradványokat, a függőlegesen csúsztatható nyitókésnek köszönhetően sekélyen barázdát nyit a nyitótárcsáknak, melyek így könnyebben dolgoznak mögötte.

Ennek továbbfejlesztett változata a szintén SKF agrihub csapággyal felszerelt un. csillag alakú sortisztító berendezés, mely képes akár bizonyos mértékű mulcsvetésre is. Fontos tudni, hogy a vetőgép nem lesz képes egy teljesen előkészítetlen területen is vetni azáltal, hogy ezt felszereljük a gépre.

AKTUÁLIS AJÁNLATAINK

Tekintse meg kínálatunk legjobbajánlatait!