AZIM KÖZÉPMÉLY LAZÍTÓK

A szántástól, természetes úton, vagy gépi megmunkálás miatt letömörödött altalaj megmunkálása esetén mélyebbre kell hatolni a talajban. Az EJDER modellű talajlazítók 30-55 cm talajmélység esetén használhatók az altalaj fellazítására, de egyúttal a talaj hajszálcsövességét és levegőztetését is javítják.

A magasan kialakított váznak (talajtól számított 80 cm-es has magassággal) köszönhetően nem rakódik rá a föld még nagysebességű munkavégzés során sem.

 

A váz intelligens tervezése lehetővé teszi a kések közti távolság 30 illetve 45 cm-re történő változtatását minden nehézség nélkül. A lazítás hatékonyságát szolgáló háromszög-alakú rögtörők és az oldalsó vágó kések a gép minden egyes késénél megtalálhatók gyári szabvány szerint. A megmunkálás mélységétől függően az oldalsó vágó kések elhelyezkedése minden késnél beállítható. Az oldalkések és a rögtörők a tartósság és a hosszú üzemidő érdekében kopásmentes és nagy szilárdságú anyagokból készülnek. Ezek a komponensek gyári szabvány szerint miden EJDER modellű talajlazítón megtalálhatók. 

A hátsó dupla tüskés törőhengernek köszönhetően, az egyenletes lazítás során a talaj felső rétege mikroszemcsés marad, mely a vetemény előkészítésének legfontosabb előfeltétele. Ez a komponens garantálja, hogy a talajlazító munkálatok eredményeként a talaj alsó rétege makroszemcséssé, míg felső rétege mikroszemcséssé válik. Egyúttal mindez hozzájárul a talaj hajszálcsövességének és levegőzési kapacitásának javításához is.

Képeken az AZIM KÖZÉPMÉLY LAZÍTÓK

AKTUÁLIS AJÁNLATAINK

Tekintse meg kínálatunk legjobbajánlatait!